Het Eilandje

Appartementen

De 184 appartementen en penthouses bevinden zich in de 4 woontorens, van verdieping 3 tot verdieping 8. Telkens met zicht op de Schelde, het Kattendijkdok, het Kempisch dok, het historisch Stadscentrum of de rustige binnentuin.

Het Eilandje

Erkende assistentiewoningen:

Een groep van assistentiewoningen is geen woonzorgcentrum of rusthuis. In een assistentiewoning is het belangrijk dat u zelfstandig blijft wonen, waarbij zorg op vraag kan aangeboden worden maar niet continu aanwezig is. Meer info

Het Eilandje

Woonzorgcentrum GZA

Het woonzorgcentrum telt 116 woongelegenheden, waarvan 4 geschikt voor koppels. Iedere bewoner beschikt over een eigen leefruimte met de mogelijkheid tot persoonlijke inrichting. Op twee verdiepingen zijn er woongroepen met telkens 18 bewoners. Op het gelijkvloers is er een initiatief kleinschalig genormaliseerd wonen. Meer info

Het Eilandje

Supermarkt, winkels en horeca

Er wordt door de komst van Cadiz niet alleen een geschikt klimaat gecreëerd om horecazaken en winkels aan te trekken. Deze voorzieningen zitten ook geïntegreerd in het concept van het gebouw zelf. Er komt op de gelijkvloerse verdieping van Cadiz een supermarkt. En er zijn nog commerciële ruimtes die worden ingenomen door horecazaken en winkels.

Cadixplein

Pal naast Cadiz wordt het toekomstige wijkplein de ontmoetingsplaats bij uitstek. Het centrale groene wijkplein dat van het centrum van de wijk tot aan het watervlak doorloopt moet de rust en kwaliteit bieden die een nieuw ontwikkelde woonomgeving verdient. Op dit wijkplein wordt zoveel mogelijk verkeer geweerd en de dokranden van het Kattendijkdok worden als kwalitatieve gebruiksruimte ingericht. Dit zou een rustige oase moeten kunnen bieden aan de bewoners en gebruikers van de wijk.